HABERLER

DB Tarımsal Enerji’nin “Çevre Dostu Yeşil Lojistik” Projesine Ödül

 DB Tarımsal Enerji, “Çevre Dostu Yeşil Lojistik” konulu projesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından düzenlenen “İyi uygulamalar/Başarı Hikayeleri” temalı etkinlikte Yeşil Lojistik Ödülü’nün sahibi oldu.

İyi lojistik ve tedarik zinciri uygulamalarının lojistik ekosisteminde paylaşılmasını sağlayarak hem uygulamaya hem de akademiye katkı sağlamayı amaçlayan yarışmada, finale kalan firmalar Tedarik Zinciri Tasarımı, Soğuk Zincir Uygulamaları, Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Uygulamaları, Lojistik İnovasyon, Ulaştırma & Sevkiyat , Stok Yönetimi ve Depolama ve Sipariş Yönetimi alanlarında sunumlarını yaptılar. Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Üyesi Prof.Dr. Birdoğan Baki, ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu, Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Genel Sekteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Genel Müdürü Cavit Uğur’un jüri üyeliğini yaptığı etkinlikte, DB Tarımsal Enerji Kalite Sistemleri Yöneticisi Ayla Semerci “Çevre Dostu Yeşil Lojistik” konulu projenin sunumunu gerçekleştirdi.

Tüm sunumlarının gerçekleştirilmesinin ardından kapanış konuşması ve ödül açıklamalarını yapmak üzere sahneye davet edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan TUNA yarışmanın sektörel ve akademik paylaşımlar anlamında güzel bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun daha çok katılımcı ile gelişeceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Yarışma sonunda BOMI Group Türkiye Sağlık Lojistiği alanında, DB Tarımsal Enerji Yeşil Lojistik alanında, Mla Lojistik Lojistikte Eğitim Vakası alanında, Park Palet Depolama Sistemleri alanında, Select Optimus Lojistikte Bilişim Sistemleri ve Teknoloji alanında, Stackpole International Üretim Lojistiği alanında ve TMGD Danışmanlık Lojistikte Emniyet alanında en iyi  uygulamalar ödüllerinin sahibi oldular.