HABERLER

DB Tarımsal Enerji’nin 15. Yıl Dönümünde 5065 Fidan Toprakla Buluştu

15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, DB Tarımsal Enerji’nin akaryakıt sektöründen paydaşları adına Ege Orman Vakfı iş birliği ile oluşturduğu “Bizim Ormanımız”ın son fidanları toprakla buluştu. Manisa Yunt Dağı ağaçlandırma sahasında oluşturulan orman ile 5065 fidan hayat buldu.

 

            DB Tarımsal Enerji’nin İzmir Torbalı’da yer alan üretim tesislerinde akaryakıt sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımı ile bir tören gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı, “Bugün bizim için önemli bir gün. Biyo-rafinerinin temellerini attığımız 2006 yılından bu yana atıkların geri dönüşümü ve doğru tarım uygulamaları alanında gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile bu coğrafyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz.  Akaryakıt sektöründeki paydaşlarımız başta olmak üzere üretim tesislerimizde görev alan, sahada atıkların toplanması sürecini yöneten ve tarımsal alanda çalışan yüzlerce yol arkadaşımız ile birlikte ilerliyoruz. 15. yıl dönümümüzde gelecek nesillere, bu ülkeye yeşil bir iz bırakmak için “Bizim Ormanımız”ın son fidanlarını yine hep birlikte toprakla buluşturmak istedik. Diktiğimiz fidanlar toprakta kök saldıkça, bizler bu ülke için yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve yeni ormanların kurulmasını sağlayacağız.” dedi.

 

            Törende yapılan konuşmaların ardından DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı tarafından akaryakıt sektöründen konuklara sertifikaları takdim edildi. Konuklar ile birlikte gerçekleştirilen kısa tesis turunun ardından, orman ziyaretine geçildi.  Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, ağaçlandırma alanında Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ege Orman Vakfı faaliyetlerinin Ege’nin sınırlarını aşarak tüm ülkeye yayıldığını ifade eden Öztürk, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek DB Tarımsal Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı’ya plaket takdim etti. Katılımcılar son fidanı hep birlikte toprakla buluşturarak can suyunu verdi.