HABERLER

DB Tarımsal Enerji ISCC Sertifikası İle Üretime Devam Ediyor

 

DB Tarımsal Enerji, uluslararası sürdürülebilirlik ve karbon sertifikası olan ISCC belgesini (International Sustainability & Carbon Certification) aldı.

10 yılı aşkın süredir biyodizel üretimini aralıksız sürdüren DB Tarımsal Enerji, çevre ve kaynakların korunması misyonu ile uyumlu olarak biyoenerji belgelendirmesinde uluslararası nitelikte, uygulamaya yönelik ve şeffaf bir sistem sağlayan ISCC Sertifikası alım sürecini Kasım 2020 itibariyle tamamladı. Bitkisel atık yağların, atık kaynağından üretimde kullanımına kadar olan tüm süreçlerinin takibi ve izlenmesini sağlayan sistem, biyoyakıtın sürdürülebilir üretimi ve işlenmesi için zorunlu olan parametrelerin yerine getirildiğini garanti ediyor.

 Biyoenerji üretim süreçlerinde yeni bir kilometre taşı olarak görülen ISCC Sertifikası, sera gazı salınımının azaltılması, sürdürülebilir toprak kullanımı, doğal biyosferin kullanılması, sosyal sürdürülebilirliğin arttırılması konularında kurumların, sorumluluklarını gösterebilmelerine yardımcı oluyor. Gelecek için küresel enerji ve yakıt kaynaklarının güvence altına alınması için yeni bir yaklaşım sunan ISCC, Avrupa Birliği üye ülkeler olmak üzere biyoenerji alanında ilk tanınan belgelendirme planıdır.