HABERLER

DB Tarımsal Enerji Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’ne Üye Oldu

 

DB Tarımsal Enerji, Mart Ayı itibariyle Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’ne (DEK-TMK) üyelik sürecini tamamlayarak, üyeler arasında yerini aldı.  

Ülkemizde enerji sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren ve sektörünün öncü isimlerini bir araya getiren DEK-MTK’nın üyeleri arasında TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi ülkemizin önde gelen üniversiteleri bulunurken, çok sayıda özel sektör temsilcisi de yer almaktadır.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi (DEK-TMK), 1923 yılından beri Dünya’da enerjinin sürdürülebilir arz ve kullanımının tüm kesimlerin hizmetine sunulması için uluslararası boyutta çalışmalar yapan ve merkezi Londra’da bulunan Dünya Enerji Konseyi bünyesinde Türkiye’yi temsil etmektedir. Enerji alanında faaliyette bulunan ulusal ve uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, özel sektör kuruluşları ve derneklerle en üst düzeyde yakın işbirliğini sağlayarak, enerji ile ilgili veri ve her türlü bilginin toplanmasını koordine eden DEK-TMK enerji sektörüne “bilgi bankası” görevi yapmaktadır.